Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2013

21-9-2013
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2013
Συμμετοχή του σχολείου μας στις δραστηριότητες του Δήμου Τρικκαίων που διοργανώθηκαν κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το διάστημα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη μετακίνηση στην πόλη και την προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του «Κουρσούμ Τζαμί», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία πήραν μέρος οι μαθητές του Σχολείου μας. Ο κ. δήμαρχος μίλησε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για το έργο ανάπλασης της περιοχής στην οποία εντάσσεται και το σχολείο μας και ο Πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ αναφέρθηκε στο ποδήλατο, ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας. Η διευθύντρια του σχολείου έθεσε τους  προβληματισμούς  και τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών στους παρευρισκομένους και μεταξύ άλλων είπε:

«?.Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι σήμερα με την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της περιοχής μας και  για τις παρεμβάσεις στην αυλή του Σχολείου.  Ένα έργο πολύ σημαντικό για  την πόλη μας.
Τα παιδιά όμως, είναι εδώ για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο χώρο στην αυλή του Σχολείου τους. Να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Σας έφεραν και τριακόσια σχέδια γεμάτα έμπνευση, φαντασία, επιθυμίες και σκέψεις. Τα έχουν φτιάξει με το χέρι της καρδιάς τους. Είναι πολύ καλοί αρχιτέκτονες και μηχανικοί, ξέρετε. Βάζουν πολύ γερά θεμέλια για να χτίσουν έναν κόσμο, όπως τους αξίζει. Πιστεύω ότι θα σας ευαισθητοποιήσουν, θα σας  προβληματίσουν και ίσως σας βοηθήσουν στο να φτιάξετε πιο όμορφο το χώρο που τους φιλοξενεί πάρα πολλές ώρες την ημέρα
Τα παιδιά είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι. Όταν το κουδούνι χτυπά, βγάζουν φτερά. Μην τους τα κόβετε. Δώστε τους, κύριε Δήμαρχε,  τόπο για να πετάξουν. Τα παιδιά δεν κάνουν βήματα, κάνουν άλματα και πρέπει να τους στηρίξουμε. Το έργο αυτό  θα ζωντανέψει μόνο με τη δικιά τους παρουσία, τη φωνή τους, το κέφι τους.
Θέλουμε ακόμα, όχι  την υπόσχεσή σας  αλλά τη δέσμευσή σας για το βάψιμο του κτιρίου, ώστε να είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν. Προσπαθούμε χρόνια να το πετύχουμε. Αυτή τη φορά ελπίζω να μη μας απογοητεύσετε. Άλλωστε τα παιδιά στα σχέδιά τους, έχουν βάλει χρώματα και ευαισθησία. Αγγίξτε την ψυχή τους, διαβάστε τις σκέψεις τους, υλοποιήστε τις επιθυμίες τους. ?.»

Έγινε κλήρωση ενός ποδηλάτου στους μαθητές, προσφορά  του Δήμου Τρικκαίων  (Τους ευχαριστούμε). Τυχερή ήταν η Χαριζοπούλου    Ελένη ? Άννα, μαθήτρια  της Γ΄τάξης.
Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά παρέδωσαν τις ζωγραφιές τους στους μηχανικούς και αρχιτέκτονες του Δήμου.
Οι μαθητές της Στ΄τάξης μετακινήθηκαν, δωρεάν, με το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ, στο Βαρούσι και  στο Φρούριο, όπου έγινε ξενάγηση από ομάδα αρχαιολόγων.

[slideshow id=9][nggallery id=9]

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο